Înregistrare actelor de stare civilă eliberate în Italia

Înscriere certificat de căsătorie

Pentru căsătoriile ce au avut loc în Italia este necesar să se procedeze în termen de șase luni cu înscrierea certificatului de căsătorie la starea civilă din România.

Nu este nevoie să mergeți în România. Cererea de înscriere a certificatului/extrasului de căsătorie eliberat de autorităţile italiene se depune la misiunea diplomatică/oficiul consular din Italia.

Autorităţile italiene eliberează certificate/extrase de stare civilă, iar acestea trebuie apostilate cu Apostila de la Haga şi traduse în limba română. Apostila pe certificatele de căsătorie se efectuează de către Prefectura italiană unde a fost înregistrat actul de stare civilă.

Autorităţile italiene eliberează şi extrase de căsătorie multilingve, FORMULAR-B-CIEC în baza Convenţiei nr.16; acestea sunt scutite de traducere şi apostilare.

Documente necesare :

  • certificatul/extrasul de căsătorie eliberat de autorităţile italiene apostilat și tradus legalizat, în original și fotocopie;

dacă este prezentat extrasul multilingv FORMULAR B, acesta este scutit de traducere şi apostilare;

  • cartea de identitate sau paşaportul, în original şi fotocopie;
  • certificatele de naştere ale soţilor, în original şi fotocopie;

Certificatul de naştere al cetăţeanului străin se prezintă în original, fotocopie şi traducere legalizată în limba română. Certificatul de naştere străin trebuie supralegalizat/apostilat sau, în funcţie de statul emitent, poate fi scutit de orice formă de legalizare.

Extrasul de naştere multilingv eliberat în baza Convenţiei nr. 16 a Comisiei Internaţionale de Stare Civilă  referitoare la eliberarea extraselor multilingve ale actelor de stare civilă, semnată la Viena la  8 septembrie 1976 este scutit de traducere şi legalizare (Formular A).

 

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...